Talán mindenki ismeri az 500 g túró - 500 g margarin - 500 g liszt pogácsát. Na ez a recept is hasonló, csak egy kicsit másabb. Ez által az állaga is teljesen más lesz. A család és a vendégek is meg lesznek róla győződve hogy órákon át hajtogattuk a pogácsát és hogy milyen szorgalmas háziasszonyok vagyunk.
Szükségünk lesz
4 db kispohár tejfölre
500 g vajra (pár órával korábban vegyük már ki a hűtőből)
500 g lisztre (ha van rá lehetőségünk az 1/3-a legyen teljes kiörlésű liszt)
és persze reszelt sajtra
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a tejfölt. Kézzel az egészet jól összegyúrjuk, és berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára.
Mivel a tésztát este 10 órakor készítettem el, idő hiányában nagyon egyszerűen sütöttem ki. A tésztát belevágtam egy nagy tepsibe, kézzel jól eloszlattam, lenyomkodtam. Mivel már nem akartam pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát, mert már leginkább már az ágyikómba vágytam, csak éles késsel bevágdostam a tésztát hosszába és keresztbe, megszórtam sajttal és bevágtam a sütőbe.
Kb. 30 percig sütöttem 200 fokon a pogikat.
Mikor már kihűlt a pogácsa kiszedtem őket a tepsiből és gyorsan megedtük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése