Persze az ára még most április közepén elég magas, de nem bírtam már várni, elmentem a piacra és vettem 2 kg spárgát. A legegyszerűbb ételt készítettem el belőle, amit férjemtől tanultam.
Hozzávalók:
1 1/2 kg spárga
1/2 - 1 kg burgonya (attól függ, mennyit tudunk belőle megenni)
holland mártás
A spárga egyenes végét levágjuk és megpucoljuk (tehát krumplihámozóval lehúzzuk a kérges "héját" a spárgának). Felrakunk egy nagy fazékba vizet forralni, és a már forrásban lévő vízbe rakunk egy kis evőkanál sót és cukrot, majd az egészben hagyott spárgákat is belehelyezzük a vízbe. Ettől számítva kb. 8 percen keresztül főzzük. Ha már a villa könnyedén bele tud csúszni a spárgába, akkor jó már a zöldség.
Közben megpucoljuk a krumplikat és szintén forrásban lévő vízben egészben puhára főzzük őket. Vigyázzunk arra, hogy körübelül egyforma méretű burgonyákat válasszunk.
Én most lusta voltam, hogy a hollandi mártást saját kezűleg készítsem el, ezért előre elkészített dobozost vettem.
Tányérunkra szedünk a burgonyából és a spárgából, meglocsoljuk őket a hollandi mártással és már kész is a könnyű vacsoránk. Fejessalátával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése